ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσφυγες έριξαν περίφραξη στα Διαβατά για να φύγουν για Ειδομένη

14:25 - 25 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Πρόσφυγες έριξαν περίφραξη στα Διαβατά για να φύγουν για Ειδομένη
Μεγάλη ένταση σημειώθηκε νωρίτερα την Πέμπτη στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όταμ πρόσφυγες έριξαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, στο πίσω μέρος του στρατοπέδου, προκειμένου να πάνε στην Ειδομένη και να περάσουν τα σύνορα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, δεκάδες άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει, κυρίως νεαρής ηλικίας.

 

«Αυτοί που φεύγουν, ή τουλάχιστον αυτό που είδα εγώ, είναι κυρίως νέα παιδιά. Έχουν τα σακίδιά τους, τις αποσκευές τους και έχουν πάρει τον δρόμο προς τα πάνω. Απ΄ ό,τι μου είπαν ο συνταγματάρχης και ο υπεύθυνος του κέντρου κ. Παπαθεμελής σήμερα το πρωί ήταν 2.100 άτομα. Τώρα, πόσοι έχουν φύγει δεν μπορώ να σας πω. Έχουν πάει προς τα πάνω, φεύγουν στα σύνορα. Δεν περιμένουν να έρθουν λεωφορεία να τους πάρουν. Η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης στο «Πρακτορείο FM» και πρόσθεσε: «Οι νέοι φεύγουν γιατί είναι νέοι. Οι οικογένειες όμως μένουν».

 

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, Σάκης Παπαθεμελής, μιλώντας στο ΑΜΠΕ διευκρίνισε ότι «όσοι βρίσκονται στο κέντρο δεν είναι υπό κράτηση, όσο και αν προσπαθούν οι υπεύθυνοι του κέντρου να τους κρατήσουν εκεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 25 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.