ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφυγικό: Επιβραδύνουν τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά

10:00 - 26 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Προσφυγικό: Επιβραδύνουν τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά
Σχέδιο επιβράδυνσης της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά προς την ηπειρωτική ενδοχώρα θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας και να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Το κλείσιμο των συνόρων δημιουργεί πρωτοφανείς συνθήκες για την ήδη βαρειά κλονισμένη χώρα που χωρίς υπερβολή, εισέρχεται πλησίστια σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

 

Οι προσδοκίες του Μαξίμου συγκεντρώνονται πλέον στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου αλλά και στην επιχειρησιακή ανάπτυξη του ΝΑΤΟ το οποίο πιάνει από σήμερα δουλειά στο Αιγαίο προκειμένου η Τουρκία να υποχρεωθεί να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει και αγνοεί επιδεικτικά μέχρι σήμερα, βομβαρδίζοντας καθημερινά τα ελληνικά νησιά με καραβιές προσφύγων και προκαλώντας ανεπανόρθωτα πλήγματα στην ελληνική οικονομία.

 

Είναι πρόδηλο ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον ενός ακήρυχτου πολέμου τόσο από την πλευρά της γείτονος που αξιοποιεί το προσφυγικό σαν μοχλό στρατηγικών επιδιώξεων επαναφέροντας στο τραπέζι όλο το πλέγμα των απαράδεκτων αξιώσεων για τα χωρικά ύδατα και την αιγιαλίτιδα ζώνη, όσο και από πλευράς σημαντικών εταίρων στην Ε.Ε οι οποίοι την δύσκολη ώρα, οχυρώνονται πίσω από τα στενά εθνικά τους συμφέροντα.

 

Η κυβέρνηση για την ώρα, επιμένει να αναζητεί λύσεις δια της διπλωματικής οδού, διαμηνύοντας προειδοποιητικά ότι «μπορεί και η Ελλάδα να προβεί σε μονομερείς ενέργειες», σκληραίνοντας έρι περαιτέρω την στάση της, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας προϊδεάζει για τα επερχόμενα την κοινή γνώμη δηλώνοντας «μπορεί να περάσουμε δύσκολες ώρες, αλλά θα τα καταφέρουμε»…

 

Περισσότερα, αναμένεται να παρουσιάσει πιο αναλυτικά ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου που έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα στις 5.30 στη Βουλή μαζί με τον επικεφαλής της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

 

Στο μεταξύ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει πέντε νέα Κέντρα Μετεγκατάστασης προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς ροές προσφύγων και να υπάρξει η απαραίτητη αποσυμφόρηση στα σύνορα.

 

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, υπεύθυνο του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέοι χώροι βρίσκονται στις παρακάτω περιοχές:

 

- Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα

 

- Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριό Χέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών και υλικού και θα ακολουθήσουν οι εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα

 

- Στρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο

 

- Στρατόπεδο Κικκινώρη στο Κεντρικό

 

- Στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.