ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση στην Ειδομένη-Πρόσφυγες γκρέμισαν τον φράχτη

13:48 - 29 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Ένταση στην Ειδομένη-Πρόσφυγες γκρέμισαν τον φράχτη
Νωρίτερα υπήρξαν φήμες ότι τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά για όλους. Τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι περιμένουν να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές και πετούν πέτρες στην αστυνομία των Σκοπίων.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ αφού χιλιάδες πρόσφυγες ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος στη γείτονα χώρα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

 

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα "απάντησαν" οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ στον πετροπόλεμο των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη.


Μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση.


Τα πνεύματα "άναψαν" και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος "απάντησαν" με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας μ' αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν από τον φράχτη.

 

Νωρίτερα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ είχε ανοίξει και επρόκειτο να δοθεί άδεια εισόδου σε 50 άτομα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.