ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα Σκόπια σφραγίζουν τον βαλκανικό δρόμο- Η Κυβέρνηση σε αδιέξοδο

20:46 - 06 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Τα Σκόπια σφραγίζουν τον βαλκανικό δρόμο- Η Κυβέρνηση σε αδιέξοδο
Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, νέους περιορισμούς στους πρόσφυγες θέτει η πλευρά των Σκοπίων. Επιτρέπουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το πέρασμα μόνο σε Σύρους πρόσφυγες από εμπόλεμες πόλεις για να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις ροές που περνούν στη χώρα τους.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές από την ελληνική αστυνομία που διατηρούν την ανωνυμία τους, οι αρχές της ΠΓΔΜ μπλοκάρουν τα σύνορα σε όσους προέρχονται από την πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, ή την πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη.

 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εγκαταλείποντας τις ασκήσεις επικοινωνιακής διαχείρισης, προσπαθεί εκ των υστέρων να προετοιμάσει την κοινή γνώμη της χώρας για τις προσεχείς δυσκολίες.

Μουζάλας: «Να περιμένετε χιλιάδες…».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, προϊδέασε ότι θα πρέπει να αναμένεται αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα παραμείνουν άγνωστο για πόσο στη χώρα μας.

Όπως είπε, ο δρόμος από την Ειδομένη δεν αναμένεται να ανοίξει και ως εκ τούτου πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για τους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη εκεί.
«Από κει που ήμασταν πέρασμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Περάσανε 850.000 άνθρωποι και η κοινωνία, με εξαίρεση την Ειδομένη, κάποια νησιά και δυο τρεις περιοχές στην Αθήνα, δεν πήραν είδηση. Σε αυτή την προσπάθεια ανταποκριθήκαμε χωρίς απώλειες».
Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως δεν έχουμε περάσει ακόμη στη φάση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και ως εκ τούτου θα πρέπει να «προετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο νούμερο. Μέσα σε πολύ μικρό χρόνο πρέπει να στήσουμε χιλιάδες θέσεις πολύ προσωρινής διαμονής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.