ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Τα σενάρια για το EUR/USD την ερχόμενη Πέμπτη

Ο βασικός στόχος είναι η ΕΚΤ να οδηγήσει τους επενδυτές στην έξοδο από τα ασφαλή καταφύγια –Bunds– και να τους οδηγήσει σε άλλα...

Η Goldman Sachs προχώρησε στη δημοσίευση των σεναρίων της, για την επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με μικτά μηνύματα, η ΕΚΤ, χρειάζεται να τονίσει ότι έχει σκοπό να ενεργοποιήσει όλες αυτές τις πολιτικές που θα οδηγήσουν σε αύξηση του πληθωρισμού, τονίζει η GS.

Ο βασικός στόχος είναι η ΕΚΤ να οδηγήσει τους επενδυτές στην έξοδο από τα ασφαλή καταφύγια –Bunds– και να τους οδηγήσει σε άλλα νομίσματα και risky assets άλλων χωρών.

Τα σενάρια της Goldman Sachs

1. Ο πρωταρχικός στόχος της ΕΚΤ θα είναι να σταθεροποιήσει τις αποδόσεις των bunds, στα τρέχοντα πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως συμβαίνει και με τις αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο εργαλείο για να πιεστεί το ευρώ χαμηλότερα.

2. Η στροφή από τα bunds σε χρέος της περιφερειακής Ευρώπης, με χαλάρωση των περιορισμών, ισοδυναμεί με μια κίνηση ρευστότητας ύψους €100 δισ. και αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες για το ευρώ.

3. Μια νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων είναι το τελευταίο πιθανό σενάριο της GS, καθώς θεωρεί ότι ο αντίκτυπος είναι αμελητέος. Παρόλα αυτά, αν συμβεί το EUR/USD θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω και από τα 1,0700.

Ο στόχος της GS για την ισοτιμία παραμένει στα 0,9500.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.