ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρένο» ΣτΕ στην ανέγερση τριών εμπορικών καταστημάτων στη Λιβαδειά

20:23 - 09 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
«Φρένο» ΣτΕ στην ανέγερση τριών εμπορικών καταστημάτων στη Λιβαδειά
«Φρένο» στην ανέγερση τριών εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή Παλίστρα στη Λιβαδειά έθεσε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο, λόγω σπουδαιότητας η υπόθεση θα κριθεί από την 7μελή σύνθεση του τμήματος.

 

Πιο αναλυτικά, στο ΣτΕ προσέφυγαν κάτοικοι της Λιβαδειάς οι οποίοι αντιτίθενται στην ανέγερση των εμπορικών καταστημάτων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομαρχία Βοιωτίας έχει εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εγκρίνει κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις τα όρια κάλυψης του οικοπέδου.

 

Το ΣτΕ αναφέρει στην απόφασή του ότι η περιοχή, στην οποία θα ανεγερθεί το κτίριο, «δεν έχει θεσμοθετημένες χρήσεις γης, πολύ δε περισσότερο δεν υφίσταται θεσμοθετημένος σχεδιασμός», στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούσε να επιτραπεί η εγκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων με χρήση υπεραγοράς και με τα εγκρινόμενα πολεοδομικά μεγέθη (κάλυψη οικοπέδου, δόμηση, ύψος)».

 

Το ότι «δεν έχει θεσμοθετημένες χρήσεις γης», αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, σε συνδυασμό με την ανέγερση του επίμαχου κτιρίου με αυξημένα πολεοδομικά μεγέθη και μάλιστα σε περιοχή που δεν προβλέπεται η χρήση αυτή (υπεραγορών), καθιστά μη νόμιμη την απόφαση της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την οποία εγκρίθηκε κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις η κατασκευή του κτιρίου της υπεραγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.