ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Open Sesame: Πρόγραμμα στα σχολεία για τον ψηφιακό κόσμο

09:47 - 10 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Open Sesame: Πρόγραμμα στα σχολεία για τον ψηφιακό κόσμο
Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με χρήση εργαλείων πληροφορικής, το «Σουσάμι άνοιξε» δημιούργησε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου σχολικών μονάδων, τάξεων και μαθητών που θα συνδέονται με φορητούς υπολογιστές και tablets, όπου συνεχώς θα διοχετεύεται και θα ανανεώνεται εκπαιδευτικό υλικό για όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το «Open Sesame» έχει ήδη δοκιμασθεί πιλοτικά με ομάδες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών σε υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, χάρη σε μια μικρή οικονομική υποστήριξη για την αγορά των αναγκαίων tablets από ιδιώτες φίλους του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Τώρα είναι έτοιμο να διαδοθεί και να στηρίξει τη σχολική κοινότητα, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν διαθέτουν πυκνές πολιτιστικές πληροφορίες και ερεθίσματα, στις μεγαλουπόλεις αλλά και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της περιφέρειας.

Η ροή πληροφόρησης και γνώσης που θα εξασφαλίζεται από μια διευθυντική-συντονιστική ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών του «Δικτύου» θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 9-15 ετών να αξιοποιήσουν τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων και κλίσεών τους, σε τοπικές και υπερτοπικές δράσεις, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του σχολείου.

Η άτυπη αυτή εκπαίδευση θα μπορεί ξεκινάει μέσα στη σχολική αίθουσα, αλλά θα επεκτείνεται και πέρα από τα όρια της τάξης, στη βιβλιοθήκη, τους αθλητικούς χώρους, το μουσείο και άλλες δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι μαθαίνουν εύκολα και αξιοποιούν τα νέα μέσα κι αυτή η δυνατότητα τους προσφέρει αυτοπεποίθηση και την αίσθηση του ανήκειν σε μια κοινότητα με ευρεία προοπτική» δήλωσε η πρόεδρος του Δικτύου Δρ. Μυρσίνη Ζορμπά.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 10 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.