ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA Merrill: Τι αναμένει από την ΕΚΤ και τι θα κάνει με το EUR/USD

Αν η ΕΚΤ, κινηθεί κοντά στο σενάριο της BofA, το ευρώ θα δεχθεί πιέσεις, αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, δεν θα...

Λίγες ώρες πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, η BofA Merrill εκτιμά ότι θα υπάρξει μια μείωση στο επιτόκια καταθέσεων κατά 0,10%. Όμως, σημαντικότερες θα είναι οι ανακοινώσεις που σχετίζονται με το QE, για το οποίο η BofA εκτιμά ότι θα υπάρξει επέκταση μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 και αύξηση των μηνιαίων αγορών κατά €10 δισ.

10 03 16 bofa

Αν η ΕΚΤ, κινηθεί κοντά στο σενάριο της BofA, το ευρώ θα δεχθεί πιέσεις, αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, δεν θα αποτελέσει μια απόφαση που θα αλλάξει το δεδομένα και θα ταράξει τα νερά της ισοτιμίας. Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι η αντίδραση της αγοράς θα είναι πρόσκαιρη.

Η BofA συμπληρώνει ότι αν η ισοτιμία δεχθεί ισχυρές πιέσεις σήμερα, θα οδηγηθεί σε άμεσο κλείσιμο των θέσεων short, καθώς θεωρεί ότι ευρύτεροι παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις νομισματικές πολιτικές, σε αυτή τη χρονική συγκυρία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.