ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη… φάκα της Οικονομικής Αστυνομίας εταιρία διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

17:56 - 10 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Στη… φάκα της Οικονομικής Αστυνομίας εταιρία διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
Εκτεταμένη φοροδιαφυγή εντόπισε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε εταιρία παροχής υπηρεσιών προβολής και διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των δύο διαχειριστών της επιχείρησης για φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., από τον πλήρη φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρία απέκρυψε φορολογητέα ύλη, συνολικής αξίας 1.052.461,96 ευρώ, για τα φορολογικά έτη 2013 και 2014.

Παράλληλα, προέκυψε ότι δεν έχει αποδώσει φόρους, που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για φόρους εισοδήματος, συνολικού ύψους 254.466,16 ευρώ, για τη συγκεκριμένη 2ετία, φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), ύψους 235.729,75 ευρώ για το 2013 και εισφορά επί των εισιτηρίων δημόσιων θεαμάτων, συνολικού ύψους 60.173,83 ευρώ, για συναυλίες που είχε διοργανώσει το καλοκαίρι του ίδιους χρόνου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο διαχειριστών, 40 και 41 ετών, υπεβλήθη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για τα αποτελέσματα του ελέγχου ενημερώθηκε και η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.