ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίδρυμα Μ.Βαρδινογιάννη:Χιλιάδες εμβόλια για μητέρες και παιδιά πρόσφυγες

18:56 - 15 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ίδρυμα Μ.Βαρδινογιάννη:Χιλιάδες εμβόλια για μητέρες και παιδιά πρόσφυγες
Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλλει στην ανακούφιση των προσφύγων αλλά και στη διαφύλαξη της υγείας τους τόσο σε εκείνους όσο και στους κατοίκους των περιοχών που τους φιλοξενούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, λόγω των κρουσμάτων ηαπτίτιδας και ανεμοβλογιάς που σημειώθηκαν στην Ειδομένη και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», «το ίδρυμα θα προσφέρει στο υπουργείο Υγείας 2.000 εμβόλια. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί αύριο στο υπουργείο Υγείας".

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το ίδρυμα της λειτουργίας ενός hot spot, όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά. «Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά», αναφέρει το Ίδρυμα, το οποίο θα αναλάβει το λειτουργικό κόστος του προγράμματος, ενώ στόχος είναι να γίνει κέντρο αναφοράς το οποίο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO.

Επίσης το Ίδρυμα προγραμματίζει μια συνάντηση ειδικών και προσωπικοτήτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαΐου 2016, με την παρουσία της γενικής διευθύντριας της UNESCO Irina Bokova, ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση και στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, επισκέπτεται σύντομα την Ελλάδα και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» και ακτιβίστρια ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Kerry Kennedy, για να δει από κοντά τις συνθήκες και να ενημερώσει τους υπεύθυνους στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.