ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερική: Οι fund managers «σπονσοράρουν» για Πρόεδρο

Η προεκλογική περίοδος στην Αμερική βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της και οι υποψήφιοι για τον τίτλο του «Πλανητάρχη» δίνουν το δικό τους αγώνα...

Η προεκλογική περίοδος στην Αμερική βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της και οι υποψήφιοι για τον τίτλο του «Πλανητάρχη» δίνουν το δικό τους αγώνα. Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, όλοι έχουν συμφέροντα από Προέδρους κι άλλους πολιτικούς. Και αν για πολλές χώρες και κυρίως για την Ελλάδα, η χρηματοδότηση των κομμάτων και των πολιτικών είναι ένα θέμα που προκαλεί τα πλήθη, εξαιτίας της γενικότερης αδιαφάνειας που υπάρχει στα περισσότερα θέματα.

Στην Αμερική ωστόσο, το lobbying είναι επιστήμη και ο κάθε υποψήφιος Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να δέχεται χρηματοδότηση από ιδιώτες, με την προϋπόθεση ότι τα ονόματα και τα ποσά, δημοσιεύονται. Ως εκ τούτου, οι θεωρίες ότι ένας πολιτικός που χρηματοδοτείται πρέπει να θεωρείται διαπλεκόμενος και υποκινούμενος, δε χωράνε σε χώρες που έχουν λύσει μεγαλύτερα ζητήματα από αυτό και που έχουν ξεκάθαρους κανόνες για όλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Αμερικής, έχουν συγκεντρώσει τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με το 2012. Τα περισσότερα τα έχουν λάβει η Hillary Clinton και ο Ted Cruz. Μεγάλοι hedge fund managers έχουν προσφέρει $47 εκατ. σε υποψήφιους, μέχρι και σήμερα.

Ο Robert Mercer, του Renaissance Technologies έχει προσφέρει $11 εκατ. στον Ted Cruz. Ο Mercer έχει πανίσχυρη παρουσία και αποτελεί αξιοσέβαστο πρόσωπο στο χώρο των συντηρητικών πολιτικών. Ο Cruz επιθυμεί την αλλαγή του φορολογικού συστήματος και την αλλαγή της λογικής είσπραξης φόρων που έχει το IRS. Η γυναίκα του Cruz, είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs.

Η Clinton έχει στο πλευρό της τον περίφημο George Soros που αποτελεί και το μεγαλύτερο χρηματοδότη της. Ο Soros έχει προσφέρει $7,3 εκατ. για την υποστήριξη της Προεδρίας της Clinton.

Ο Whitney Tilson του Kase Capital είναι σφοδρός υποστηρικτής του Donald Trump και δε διστάζει να διαθέσει κάποιο ποσό μεταξύ των υπολοίπων υποψηφίων. Στις χρηματοδοτήσεις συναντάμε όλη την αφρόκρεμα των hedge fund managers που χρηματοδοτούν όλο το εύρος των υποψηφιοτήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.