ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA Merrill: Τι βλέπει για το USD μετά από τη στάση της Fed;

Η Fed διατήρησε μια dovish στάση και όχι μόνο δεν προχώρησε σε μια αύξηση επιτοκίων, αλλά παρουσίασε και νέα αρνητική αναθεώρηση για τις...

Η Fed διατήρησε μια dovish στάση και όχι μόνο δεν προχώρησε σε μια αύξηση επιτοκίων, αλλά παρουσίασε και νέα αρνητική αναθεώρηση για τις προοπτικές τόσο του ΑΕΠ όσο και του πληθωρισμού, σημειώνει η BofA Merrill. Επιπλέον, μείωσε τις εκτιμήσεις της για τις νέες αυξήσεις επιτοκίων, σε δυο από τέσσερις.

Πλέον, μια αύξηση επιτοκίων τον Απρίλιο, συγκεντρώνει μηδενικές πιθανότητες, αλλά η BofA Merrill εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμα πιθανότητες για μια αύξηση τον Ιούνιο, αν και οι αγορές δε βλέπουν εφικτό αυτό το σενάριο.

Το πρόσφατο ράλι του δολαρίου έδειξε ότι οι επενδυτές ανέμεναν μια πιο αισιόδοξη Fed για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής. Από τη στιγμή που η Fed εμφανίστηκε επιφυλακτική, το δολάριο δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις.

Η BofA Merrill αναμένει τα νομίσματα με υψηλότερο beta να υπεραποδόσεουν έναντι του δολαρίου, αλλά επιμένει στο σενάριο για υψηλότερο δολάριο εξαιτίας της διαφοροποίησης στη νομισματική πολιτική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.