ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Οι εκτιμήσεις-σοκ για το εύρος των αρνητικών επιτοκίων του JPY

Η Credit Suisse εκτιμά ότι η BoJ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες μειώσεις επιτοκίων τον Απρίλιο καθώς υπήρξαν αρνητικές εκτιμήσεις για...

Η BoJ άφησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, στη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου. Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη μετά από την κίνηση-σοκ της υιοθέτησης αρνητικών επιτοκίων στις 29 Ιανουαρίου.

Η Credit Suisse εκτιμά ότι η BoJ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες μειώσεις επιτοκίων τον Απρίλιο καθώς υπήρξαν αρνητικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη. Η κρίση στις αναδυόμενες αγορές έχει αρνητικό αντίκτυπο στις εξαγωγές και στην παραγωγή και η CS εκτιμά ότι θα υπάρξει και νέα πτώση του πληθωρισμού.

Η CS εκτιμά ότι μια νέα επέκταση του QE θα έχει περιορισμένα αποτελέσματα καθώς ήδη η BoJ αγοράζει ένα μεγάλο εύρος ομολόγων προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο μέγεθος της στήριξης. Ως εκ τούτου, η CS θεωρεί ότι η επόμενη κίνηση θα είναι μια νέα μείωση των επιτοκίων από -0,10% έως και -0,35%, τον Απρίλιο. Συνολικά, η CS βλέπει ότι η BoJ θα φτάσει μέχρι και το -2,0%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.