ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tο ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις τριών τέως διοικητών νοσοκομείων

20:20 - 17 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ενός διοικητή και δύο αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της Αθήνας, που ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας με τις οποίες έληξε πρόωρα η τριετής θητεία τους στα νοσοκομεία όπου υπηρετούσαν.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός (είναι διασυνδεδεμένο με Οφθαλμιατρείο Αθηνών και Πολυκλινική) Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (είναι διασυνδεδεμένο με Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ) Αριστείδης Ζούμπος και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Τζάνειο Πειραιά, Γεώργιος Γρηγοριάδης.


Στις αιτήσεις τους οι τέως διοικητές υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι δεν έχουν άλλη απασχόληση μετά την πρόωρη λήξη της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που είχαν με τα νοσοκομεία, καθώς και ότι αντιμετωπίζουν ζητήματα άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους. Να διευκρινιστεί ότι ο κ. Ζούμπος αναφέρει ότι συνταξιοδοτείται, καθώς έχει διατελέσει καθηγητής ιατρικής Πανεπιστημίου. Παράλληλα, επικαλούνται ότι από την αιφνίδια παύση των καθηκόντων τους ως διοικητών νοσοκομείων, προκλήθηκε βαρύτατο πλήγμα στη φήμη τους.


Το ΣτΕ με τις υπ' αριθμ. 45 - 47/2016 αποφάσεις τους αναφέρει ότι οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημά τους και τη συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο άμεσος κίνδυνος βιοπορισμού τους που επικαλούνται, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι ισχυρισμοί τους, καθώς κρίθηκε ότι οι λόγοι που επικαλούνται δεν είναι «προδήλως βάσιμοι».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:30 - 17 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.