ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιεξουσιαστές ανήρτησαν λίστα με 125 ονόματα ελεγκτών μέσων μεταφοράς

10:58 - 21 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Αντιεξουσιαστές ανήρτησαν λίστα με 125 ονόματα ελεγκτών μέσων μεταφοράς
Μέλη αναρχικής ομάδας οι οποίοι το Σάββατο 12 Μαρτίου προκάλεσαν επεισόδια στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, ανήρτησαν λίστα με 125 ονόματα ελεγκτών μέσων μεταφοράς σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από την παρότρυνση «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».

 

Η λίστα δημοσιεύθηκε από την ομάδα αντιεξουσιαστών που επιτέθηκε πριν από λίγες ημέρες με βαριοπούλες στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. Αναφορές στην επίθεση αυτή υπάρχουν μέσα στη συνοδευτική επιστολή των συντακτών της λίστας.

 

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πώς τα ονόματα των ελεγκτών στα μέσα μεταφοράς έγιναν γνωστά στην ομάδα αυτή.

 

Το γεγονός έχει θορυβήσει τις αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία λαμβάνει έκτακτα μέτρα σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό.

 

Το κείμενο αναφέρεται στη λεηλασία των ζωών μας που «περιλαμβάνει πολλά: περικοπές μισθών -συντάξεων -επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και βέβαια μπόλικη ανεργία. Στις μετακινήσεις μας στην πόλη πηγαίνοντας για δουλειά, για αγορές ή για να διασκεδάσουμε "προσπερνούμε" σεκιούριτι και μπάτσους, αντικρίζουμε το μάτι του "μεγάλου αδερφού" σε κάθε μας βήμα...».


«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το βράδυ του Σαββάτου 12/3/16, παρεμβήκαμε στο κέντρο της μητρόπολης, στο σταθμό του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι, σπάζοντας τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης των εισιτηρίων, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο αναχωμάτων ενάντια στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, και στο πεδίο των μετακινήσεων», ισχυρίζονται οι σύντροφοι-συντρόφισσες που υπογράφουν το κείμενο. Ως υστερόγραφο, παραθέτουν 125 ονόματα φερόμενων ως ελεγκτών που -άγνωστο πώς- βρέθηκαν στη διάθεσή τους!


«Ρουβίκωνας»


Στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε επίσης κείμενο της γνωστής αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Σε αυτό ισχυρίζονται ότι τα όπλα στην πορεία των αναρχικών, ναι μεν ήταν αληθινά, αλλά δεν ήταν δικά μας και λένε ότι ο οπλισμός ανήκει σε άλλη συλλογικότητα - με την οποία είχε συνδιοργανωθεί η πορεία κατά της μαφίας των ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων. Αποδίδουν δε τη σύνδεση του «Ρουβίκωνα» με τα όπλα σε... δημοσιογραφικές σκοπιμότητες, προκειμένου «να προετοιμαστεί το έδαφος για κατασταλτικές κινήσεις, που ενδεχομένως δρομολογεί για τη συλλογικότητά μας».


«Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον...», σημειώνεται στο κείμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.