ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδίδονται στην Κύπρο δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου

16:56 - 22 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Εκδίδονται στην Κύπρο δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου
Την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών του επιχειρηματία και προέδρου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου, αποφάσισε την Τρίτη το Συμβούλιο Εφετών.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρου, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Η απόφαση προβλέπει ότι οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει να εκδοθούν στη Λευκωσία για να δικαστούν, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα υποβληθεί έφεση κατά της απόφασης εκ μέρους των ενδιαφερομένων και η υπόθεση θα οδηγηθεί για οριστική κρίση στον Άρειο Πάγο.

 

Η υποβολή έφεσης κατά της απόφασης θα σημαίνει επίσης πως οι δυο κατηγορούμενοι δεν θα συλληφθούν βάσει των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους, αλλά θα ισχύει περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα μέχρι να εκδοθεί η τελική κρίση του Άρειου Πάγου.

 

Τα εντάλματα για έκδοση είχαν συζητηθεί πριν από λίγες μέρες στο συμβούλιο Εφετών και ο ίδιος ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος παραστάθηκε ως δικηγόρος υπέρ των συνεργατών του.

 

Οι κατηγορίες

 

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες μαζί με άλλους από τις κυπριακές Αρχές για χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας. Ο κ. Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο κ. Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.