ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφυγικό-Κουίκ: «Να μάθουν ότι η Ειδομένη είναι αδιέξοδο»

18:39 - 23 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Προσφυγικό-Κουίκ: «Να μάθουν ότι η Ειδομένη είναι αδιέξοδο»
Το γεγονός ότι οι πρόσφυγες πρέπει να κατανοήσουν πως η Ειδομένη είναι αδιέξοδο για αυτούς, τόνισε κ. Τέρενς Κουίκ λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στην Ειδομένη.

«Πρέπει με κάθε τρόπο πρόσφυγες και μετανάστες να αντιληφθούν, ότι η Ειδομένη είναι ένα απόλυτο αδιέξοδο για αυτούς. Δεν υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός. Επειδή το 100% δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα, αλλά θέλει να προωθηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η λύση για αυτούς είναι μόνο τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, που είναι απόλυτα οργανωμένα.» είπε.

Όπως μόνο στα κέντρα φιλοξενίας «θα έχουν τις προϋποθέσεις να εξεταστεί και να γίνει δεκτό το αίτημα τους. Δυστυχώς, οργανωμένα συμφέροντα που διακινούν όλες αυτές τις ροές προς την Πατρίδα μας, δημιουργούν ένα καθεστώς παραπληροφόρησης και θα τολμούσα να πω ένα καθεστώς πιεστικό, ένα καθεστώς εκβιασμού σε βάρος της πλειοψηφίας, κυρίως προσφύγων. Αυτοί υποκινούν απειλές για απεργία πείνας, ταραχές κλπ. Αυτοί εγκλωβίζουν στην Ειδομένη χιλιάδες οικογένειες.

Δεν θα είχα αντίρρηση να αποδεχτώ, ότι αυτοί που εκβιάζουν τους νόμιμους, ελπίζοντας ότι κάποια ώρα θα ανοίξουν τα σύνορα, να είναι οι σκληροπυρηνικοί παράνομοι, πιστεύοντας, ότι θα μπορούσαν να «χωρέσουν» και αυτοί στο πέρασμα των συνόρων.

Σήμερα το πρωί μίλησα τηλεφωνικά με τον Γιάννη Μουζάλα και με τον Νίκο Τόσκα. Προσχωρώ στην άποψη του κ. Μουζάλα, ότι η Ειδομένη μέσα στον επόμενο μήνα θα αδειάσει σταδιακά και ομαλά. Και έχει δίκιο που αυτή της άποψης είναι και ο κ. Τόσκας.

Θα σας πω και την δική μου άποψη, απάντηση σε εκείνους που ρωτάνε «γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία», χωρίς να έχουν προσωπική εικόνα, χωρίς να έχουν δει οι ίδιοι την εδώ κατάσταση.

Μπορεί να επέμβει με δυναμικό τρόπο η Αστυνομία (προφανώς αυτό ζητούν οι ακραίοι), όταν εδώ συνυπάρχουν 12.000 άνθρωποι, χιλιάδες γυναίκες και παιδιά και ανάμεσά τους μία ισχυρή αντιδραστική πολυπληθής ομάδα επικίνδυνη για όλα; Τα λέω όλα αυτά φωναχτά, για να καταλάβουν επιτέλους κάποιοι, ότι κάποιοι χειρισμοί θέλουν χρόνο, μέθοδο και όχι ακρότητες», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.