ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Welt: Θα γίνει η Ιταλία η νέα Ελλάδα;

16:32 - 29 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Με το Βαλκανικό Διάδρομο να είναι de facto κλειστός για τους πρόσφυγες και τους διακινητές να αναζητούν νέες διαδρομές για περάσουν τους απελπισμένους στην Ευρώπη η γερμανική εφημερίδα Die Welt διερωτάται «Θα γίνει η Ιταλία η νέα Ελλάδα;».

Όπως γράφει και η Deutsche Welle, στο δημοσίευμά της η εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων, «από τότε που έχει κλείσει η δίοδος για τους πρόσφυγες μέσω των Βαλκανίων, η Ιταλία φοβάται ένα νέο κύμα μετανάστευσης. Συμμορίες διακινητών θέλουν να μεταφέρουν σύρους πρόσφυγες απευθείας στις ακτές της Απουλίας και στη Λαμπεντούζα».

 

Η εφημερίδα του Βερολίνου σχολιάζει ότι «οι διακινητές έχουν ήδη νέες επιχειρηματικές ιδέες» και συμπληρώνει: «Η οδός μέσω Αδριατικής προς την Απουλία είναι σύμφωνα και με εκτιμήσεις του αμερικανικού Ινστιτούτου Αναλύσεων Stratfor μία από τις πιθανότερες νέες προσφυγικές διαδρομές προς την Ευρώπη.»

 

Στην έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στα μέσα Μαρτίου με τίτλο ‘Είναι η Ιταλία η νέα Ελλάδα;' οι ειδικοί υποδεικνύουν όμως και μια ακόμη παρακαμπτήρια διαδρομή από την ανατολική Μεσόγειο: από τουρκικά λιμάνια διά της Μεσογείου απευθείας στη Λαμπεντούζα και τη Σικελία. Αυτό το επιβεβαιώνουν μεταξύ άλλων και αναφορές ιταλικών μέσων ενημέρωσης», επισημαίνει η Die Welt.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.