ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σαουδική Αραβία χάνει δισεκατομμύρια το μήνα σε συνάλλαγμα

14:18 - 30 Μαρ 2016 | Aγορές

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της HSBC, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας, έχουν μειωθεί κατά το ίδιο σχεδόν ποσοστό με την πτώση στην τιμή του

Η Σαουδική Αραβία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τα μακροοικονομικά στοιχεία που έρχονται στο φως, μήνα με το μήνα, δείχνουν ότι τα πράγματα οδεύουν συνεχώς σε χειρότερη κατάσταση.

Σύμφωνα με ανάλυση της HSBC, το Φεβρουάριο, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας, μειώθηκαν και πάλι αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις συνολικές ζημιές. Η χώρα με τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα στα ΗΑΕ, βλέπει τη δύναμή της να εξασθενεί μήνα με το μήνα.

Το Φεβρουάριο, η πτώση ήταν της τάξης των $9,0 δισ. και πλέον τα συνολικά αποθέματα βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012. Τον Ιανουάριο, υπήρξε επίσης πτώση κατά $9,7 δισ.

30 03 16 fxreser

Πλέον, τα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα ανέρχονται στα $593 δισ. τα οποία είναι $150 δισ. λιγότερα από τα υψηλά του 2014. Τα συναλλαγματικά αποθέματα είναι πλήρως συσχετισμένα με την τιμή του πετρελαίου και όσο η παραμονή του σε χαμηλά επίπεδα παραμένει, τόσο η πτώση των συναλλαγματικών αποθεμάτων θα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της HSBC, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας, έχουν μειωθεί κατά το ίδιο σχεδόν ποσοστό με την πτώση στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία, «τρέχει» ένα τεράστιο έλλειμμα προϋπολογισμού το οποίο ανέρχεται στα $100 δισ. καθώς παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, η χώρα δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, φοβούμενη τον ξεσηκωμό των πολιτών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.