ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΘ-HELEXPO και η ΕΥΑΘ καλύπτουν τα έξοδα για την απορρύπανση του Θερμαϊκού

19:55 - 11 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΘ-HELEXPO και η ΕΥΑΘ καλύπτουν τα έξοδα για την απορρύπανση του Θερμαϊκού
Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΘ-HELEXO και η ΕΥΑΘ πρόκειται να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του απορρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη», στο οποίο ανατίθεται το έργο του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, από το λιμάνι έως και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη, θα καλύπτει και τον ευρύτερο άξονα του Κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο όμιλος των ΕΛΠΕ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, για οικονομική στήριξη προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσπάθεια καθαρισμού του θερμαϊκού κόλπου.

 

Κατά το παρελθόν, η συνδρομή του αντιρρυπαντικού σκάφους προσέφερε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, αναβαθμίζοντας το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

 

Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η δυσχερής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την περιστολή των κονδυλίων του Μακεδονίας - Θράκης, ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του να αναζητήσει χορηγίες από ιδιωτικές εταιρείες και φορείς, προκειμένου να αρχίσει και πάλι το έργο της απορρύπανσης του θερμαϊκού.


Η σύμβαση χορηγίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους, "NorthAegeanSlops", υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Τον όμιλο των ΕΛΠΕ εκπροσώπησε ο διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης Νίκος Ζαχαριάδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.