ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπάρχει συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας για αποστρατικοποίηση νησιών στο Αιγαίο

19:52 - 19 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Υπάρχει συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας για αποστρατικοποίηση νησιών στο Αιγαίο
Αψύς, ξεκάθαρος και... αποκαλυπτικός, για το τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί, μεταξύ Ελλάδος-Tουρκίας, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, υπήρξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβουτογλου, σε απάντηση του, που έδωσε στην Ντόρα Μπακογιάννη, ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Απαντώντας στην “τετριμμένη” ερώτηση της εκπροσώπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόματος της Συνέλευσης, που επιχείρησε προβοκατόρικα να τον ρωτήσει γιατί η Τουρκία δεν εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέθεσε και την Ντόρα Μπακογιάννη, για τις συμφωνίες που, προφανώς, είχε συνυπογράψει με την Τουρκία όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος αλλά εξέθεσε και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις μυστικές συμφωνίες που, όπως αποκάλυψε, έχει συνυπογράψει πρόσφατα με την Τουρκία και με την σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤΟ.

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο που θα πρέπει να αποστρατικοποιηθούν” είπε ο τούρκος πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι:

“Η ουσία της συμφωνίας που κάναμε με την κυρία Μέρκελ είναι ότι τα προβλήματα και οι διαφορές θέσεων που έχουμε στο Αιγαίο είναι γνωστά και το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται εκεί για να τις αγνοήσει.

Ολες οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στηρίζονται και από τις δύο πλευρές αλλά σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ξεκάθαρο ότι συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο θα πρέπει να αποστρατικοποιηθούν και σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να τηρηθούν”.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 20:05 - 19 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.