ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προεξοφλημένη η αυριανή ανακοίνωση της Eurostat ή προς νέο ράλι;

13:53 - 20 Απρ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Υψηλότερα 0,8% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης χθες με αφορμή το πολύθετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές αλλά και με τα θετικά σχόλια του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις ανακοινώσεις για το πλεόνασμα, από τη Eurostat.  Με τη συνεδρίαση να ξεκινά στο «κόκκινο» η αντιστροφή ήρθε λίγο αργότερα με την Ελλάκτωρ να ενισχύεται 9,7%, την ΜΥΤΙΛ 5,6% και την Motor Oil κατά 4,1%.

Εν αναμονή της θετικής ανακοίνωσης από τη Eurostat

Χθες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνένετυξή του στο MNI, τόνισε ότι αν και δεν θα ήθελα να προκαταβάλει την ανακοίνωση της Eurostat, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα υπεραπέδωσε για το 2015. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πλεόνασμα αναμένεται να ανακοινωθεί στο 0,6%-0,7% ξεπερνώντας κατά πολύ το στόχο της κυβέρνησης για 0,2%.

Άρνηση πώλησης της θυγατρικής της ΕΤΕ στη Ρουμανία

ΕΤΕ και Eurobank αρνήθηκαν τις φήμες που ήθελαν να εξετάζεται η πώληση της θυγατρικής της ΕΤΕ στη Ρουμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τράπεζες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο συζητήσεων σχετικά με τη συνολική τους παρουσία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Eurobank ελέγχει 3,0% της ρουμανικής αγοράς μέσω της Bancpost, ενώ η ΕΤΕ έχει μερίδιο αγοράς 1,7% μέσω της Banca Romanesca.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.