ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαπραγματεύσεις και αποκρατικοποιήσεις στο προσκήνιο

11:59 - 21 Απρ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Μια ακόμα συνεδρίαση με χαμηλό συναλλακτικό ενδιαφέρον και με το Γενικό Δείκτη να κλείνει 0,6% υψηλότερα. Με το μέτωπο των διαπραγματεύσεων να παραμένει ανοιχτό, εταιρίες εκτός τραπεζών, σημείωσαν σημαντικά κέρδη με τον Τιτάνα στο +5,5% και τη Motor Oil στο +2,8%. Κέρδη 3,1% για την Περαιώς από τα τραπεζικά χαρτιά. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πλεόνασμα που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat.

Διαφορετικές απόψεις για το πρόγραμμα στήριξης

Διαφωνίες ως προς την αποτελεσματικότητα του προγράμματος στήριξης εκφράζουν στελέχη της ΕΕ. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, τόνισε ότι δε συμφωνεί με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων καθώς το πλεόνασμα που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat θα ενισχύσει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από την άλλη, Ευρωπαίος αξιωματούχος, τόνισε υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ότι τα επιπρόσθετα μέτρα είναι κρίσιμο στοιχείο για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Προς επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων

Εξελίξεις υπάρχουν στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, με τους επενδυτές να επιθυμούν το διαχωρισμό του από τη ΔΕΗ, την παραχώρηση 51% στο κράτος, 20% σε στρατηγικό επενδυτή και 29% των μετοχών να εισαχθούν στο χρηματιστήριο. Η αποκρατικοποίηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.