ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από ρευματικό πυρετό έπασχε η άτυχη 17χρονη

15:06 - 21 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Από ρευματικό πυρετό έπασχε η άτυχη 17χρονη
Η νεαρή Αφγανή η οποία διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού έχασε τη ζωή της την περασμένη Τρίτη από ρευματικό πυρετό.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης κοπέλας σύμφωνα όμως με πληροφορίες, είχε βαρύ ιστορικό, ενώ ο ρευματικός πυρετός της είχε προκαλέσει βαλβιδοπάθεια.

 

Λίγες ημέρες προτού πεθάνει, η 17χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Την πρώτη φορά που πήγε εκεί, το κορίτσι είχε διάρροιες και εμετούς.

 

Όπως ανέφερε το νοσοκομείο οι γονείς δεν αντιλαμβάνονταν την σοβαρότητα της κατάστασης και αντέδρασαν όταν οι γιατροί τους ζήτησαν να παραμείνουν για νοσηλεία. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, δεν υπήρχε διερμηνέας μαζί με τους γονείς της κοπέλας, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την επικοινωνία με τους γιατρούς, οι οποίοι μπόρεσαν να διαπιστώσουν μόνο από κάποιο έγγραφο που τους έδωσαν οι συγγενείς της 17χρονης ότι έπασχε από ρευματικό πυρετό.

 

Ωστόσο, επίσημες απαντήσεις για τον θάνατό της κοπέλας δεν υπάρχουν καθώς οι γονείς της δεν επιθυμούν να γίνει νεκροψία, ενώ την ίδια ώρα επιρρίπτουν ευθύνες στους γιατρούς για το γεγονός ότι το παιδί τους έχασε τη ζωή τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η ίδια η η Μαχάζ -όπως ήταν το όνομά της κοπέλας- δεν παρέμεινε στο νοσοκομείο καθώς η οικογένειά της ανέλαβε την ευθύνη για εκείνη και την πήρε πίσω στον καταυλισμό, οι γονείς της 17χρονης λένε πως οι γιατροί τους επέτρεψαν να φύγουν από το νοσοκομείο και να επιστρέψουν στο Ελληνικό, παρά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η κοπέλα, δεδομένου και του ιστορικού της.

 

Η Μαχάζ επέστρεψε τελικά στον καταυλισμό, ωστόσο, εκεί η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε και τότε οι γονείς της τη μετέφεραν εκ νέου στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Όμως, ήταν πλέον αργά, καθώς ο οργανισμός της 17χρονης κοπέλας ήταν εξαντλημένος.

 

Τελικά η κοπέλα πέθανε από ανακοπή καθώς στο νοσοκομείο τη δεύτερη φορά διακομίστηκε με ασυστολία.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.