ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρά κέρδη στο ΧΑΑ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας

10:24 - 22 Απρ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Ισχυρή άνοδο για το Γενικό Δείκτη ο οποίος έκλεισε 2,8% υψηλότερα μετά από την ανακοίνωση όχι τόσο του πλεονάσματος το οποίο ήταν γνωστό, αλλά της επίτευξης συμφωνίας με τους πιστωτές. Όπως είπαν χαρακτηριστικά και στελέχη της κυβέρνησης, «η διαπραγμάτευση, έκλεισε». Τα κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο ήταν ισχυρά (10,7%), αλλά σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές εκτός τραπεζικού κλάδου, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται κατά 5,0% και τη ΔΕΗ κατά 3,4%. Διπλάσιος των προηγούμενων συνεδριάσεων και ο όγκος συναλλαγών, ο οποίος ανήλθε στα €90 εκατ.

Εξελίξεις αναμένονται στο σημερινό Eurogroup

Μετά από τη συνάντησή του με τους πιστωτές, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν, το ασφαλιστικό έκλεισε. Φυσικά υπάρχουν κάποια μικρά θέματα τα οποία παραμένουν ανοιχτά, αλλά δεν αναμένεται ότι θα αποτελέσουν εμπόδιο. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να λάβει και νέα μέτρα το 2018, αν δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που συμφωνήθηκαν.

Στα 0,7% το πλεόνασμα σύμφωνα με τη Eurostat

Χθες, η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά ισοζύγια, των χωρών της ΕΕ. Η Ελλάδα κατέγραψε πλεόνασμα ύψους 0,7% το οποίο ήταν καλύτερο από τις εκτιμήσεις του μνημονίου (0,25%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.