ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

19:09 - 23 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα, ενημερώθηκε αναλυτικά και εξέτασε σε βάθος τις προτεινόμενες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια εκτιμά ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο και οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.


Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Βασ. Αλεξανδρής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκε στην πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα:


1. Στην έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το Δικηγορικό σώμα,


2. Στην ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του και


3. Στην διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.


Στην συνέχεια η Ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής και αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 7.5.2016 και συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Παρασκευή, 6.5.2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.