ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία ΜΜΕ: «Αδιέξοδο» στη συνάντηση Κατρούγκαλου-ΕΣΗΕΑ

11:28 - 26 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Απεργία ΜΜΕ: «Αδιέξοδο» στη συνάντηση Κατρούγκαλου-ΕΣΗΕΑ
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η κρίσιμη, για το μέλλον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ, συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου.

Στη συνάντηση δυο ωρών αποφάσισαν να συνεχιστεί η συζήτηση.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, η κατάργηση του αγγελιοσήμου είναι αίτημα των δανειστών και η κυβέρνηση προσπάθησε να το υπερασπιστεί ως εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

 

«Η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και γι αυτό το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ούτως ώστε να δούμε πως ενόψει της νομοθετικής κατάργησης μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί πόροι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων.  Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση από τις δυο πλευρές μιας διάθεση να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση», υπογράμμισε.

Ωστόσο τόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και των εργοδοτικών οργανισμών δεν θέλησαν να προβούν σε κάποια δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης, τονίζοντας πως θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:19 - 26 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.