ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην περιοχή Ιωνία της Σμύρνης

12:58 - 02 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην περιοχή Ιωνία της Σμύρνης
Η δεύτερη για φέτος Πατριαρχική και Ποιμαντική επίσκεψη στην περιοχή της Σμύρνης και γενικότερα στην περιοχή της Ιωνίας, πραγματοποιείται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο από τo ερχόμενο Σαββάτο 7 ως τις 10 Μαΐου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θέσπισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο δυο τέτοιων επισκέψεων το χρόνο ύστερα από πρόσκληση των δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής, αλλά και αίτημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης.


Η πρώτη φετινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου Ιεράρχη της Σμύρνης. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Εβδομάδα της Διακαινισίμου και με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στις 8 Μαΐου.
Η επίσκεψη του Πατριάρχη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει το Λαμπροσαββάτο 7 Μαΐου, με την άφιξη του στη Σμύρνη.


Την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου το πρωί θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην παλαιοχριστιανική εκκλησία της Εφέσου επί του τάφου του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, ανήμερα της μνήμης του.
Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη του Πατριάρχη στον Έπαρχο και στον δήμαρχο της Εφέσου.
Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής ο Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Κιρκιντζέ (πρόκειται για το σημερινό χωριό Σιρίντζε, τόπο καταγωγής της Διδούς Σωτηρίου).


Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον εσπερινό στα ερείπια του ναού της Γ' Οικουμενικής Συνόδου (Διπλή Εκκλησιά) μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.


Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μενεμένη και θα παρακολουθήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον περίβολο του ναού.
Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Μενεμένης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εγκαινιάσει εκθέσεις και θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης στον αύλειο χώρο του ναού της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.


Την Τρίτη 10 Μαΐου και πριν από την αναχώρηση του για τη Σμύρνη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την πόλη των Σοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.