ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ απεργιών Παρασκευή και Σάββατο λόγω ασφαλιστικού - Ποιοί απεργούν

18:16 - 05 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Μπαράζ απεργιών Παρασκευή και Σάββατο λόγω ασφαλιστικού - Ποιοί απεργούν
Μπαράζ απεργιών ξεκινά από αύριο, Παρασκευή (6/5), ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να έχει ψηφιστεί πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Ποιοί απεργούν αναλυτικά:


ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ και δημοσιογράφοι εξήγγειλαν ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο

 

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

 

Απεργία ΓΣΕΕ

 

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, ενώ η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων- και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων, ενώ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και παράλληλα ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το «πραξικόπημα της κυβέρνησης».

 

Δεμένα τα πλοία για 4 μέρες

 

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

 

Στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

 

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

 

48ωρη απεργία στα ΜΜΕ

 

Η 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων ξεκινά στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής.

 

 

Χωρίς μετρό, τρένο και προαστιακό

 

Χωρίς μετρό, τρένο και προαστιακό μένει η χώρα για τις επόμενες ημέρες λόγω της απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώς και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 05 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.