ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού

14:05 - 08 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού
Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου, με τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να βρίσκονται στους δρόμους από νωρίς, με επίκεντρο την πλατεία Κλαυθμώνος και τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, και το Σύνταγμα, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετέχουν και αγρότες απ' όλη την Ελλάδα. Το απόγευμα πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο-συναυλία.

Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, που γίνεται παράλληλα με το προγραμματισμένη για σήμερα απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, συνταξιούχοι, το ΕΚΑ, η ΟΙΥΕ, η ΟΤΟΕ εργαζόμενοι στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά, οι ενώσεις των εμπόρων, η Λαϊκή Ενότητα κ.ά.

 

Τα μέσα μεταφοράς

 

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) στην Αθήνα έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Κλειστή παραμένει η οδός Ηρώδου Αττικού από το ύψος της Β. Σοφίας και κάτω, ενώ με απόφαση της αστυνομίας κλειστός θα παραμένει ο Εθνικός Κήπος, στην είσοδο του οποίου έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση: «Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση – μέχρι την Τρίτη – γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα εγκλωβιστούν μακριά από τα νησιά, στα οποία είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, ενώ πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με τους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα, η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

 

Κλειστά τα πρατήρια καυσίμων

 

Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασής του, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ κατά του ασφαλιστικού. Έτσι, τα πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

 

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΕΚ σημειώνει: «Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία».

 

Κλειστά και τα μαγαζιά

 

Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για σήμερα, όπου παρότι είναι Κυριακή είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, αποφάσισαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.