ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου

14:52 - 11 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου
Μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για την τέλεση αξιόποινων ποινικών πράξεων κατέθεσε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η μήνυση του κ. Βγενόπουλου αφορά τη διέρευνηση αξιόποινων πράξεων για δωροληψία δικαστικού λειτουργού, απόπειρα εκβίασης και παράβασης καθήκοντος, όπως ο ίδιος ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

 

«Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού και για σειρά ποινικών αδικημάτων. Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Κατερίνα Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα.» είπε ο κ. Βγενόπουλος.

 

Μάλιστα χωρίς να θελήσει να δώσει διευκρινίσεις έκανε λόγο «για χρηματισμό με τη μέθοδο του βιβλίου που βάζεις μέσα χρήματα, που στη δική μου περίπτωση μου ζητήθηκε όλοκληρη βιβλιοθήκη, κάτι το οποίο δεν έπραξα.»

 

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, οι παράνομες πράξεις των δικαστικών λειτουργών σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG και του ελέγχου της κυρίας Θάνου στην κυρία Τσατάνη.

 

Όπως είπε δεν θα δώσει λεπτομέρειες γιατί η έρευνα θα γίνει από τη Δικαιοσύνη και όχι από τα μέσα ενημέρωσης.

 

«Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της».

«Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα μπροστά σας».

 

Ο κ. Βγενόπουλος κατηγόρησε την κ. Θάνου ότι επηρεάζεται από την πολιτική και ότι δεν λειτουργεί σαν δικαστικός λειτουργός και ανέφερε χαρακτηριστικά μια ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, στην οποία σημείωνε ότι «ενοχλούνται κάποιοι γιατί με την ενσυνείδητη άσκηση των συμφερόντων μου εμποδίζω μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα. » Που είναι οι καταγγελίες της στη δικαιοσύνη για το ποια είναι αυτά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, είπε ο κ. Βγενόπουλος σημειώνοντας ότι οφείλει να ακολουθήσει συγκεκριμένες κατά νόμον διαδικασίες.

 

Ζητά την παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης

 

Ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης και είπε ότι με τους επικοινωνιακούς χειρισμούς Παπαγγελοπουλου- Θάνου η Ελληνική Δικαιοσύνη εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της Κύπρου ενάντια στην MIG, όπως είπε και αναφέρθηκε στην έκδοση των δύο στελεχών της MIG στην Κύπρο.

 

Είπε ότι η κ. Θάνου θα πρέπει να αντικατασταθεί με απόφαση του υπ. Δικαιοσύνης μέχρι την προκαταρκτική εξέταση.

 

Δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG κκ Μπουλούτα και Φόρου, τόνισε ο κος Βγενόπουλος. Ο πρόεδρος του τμήματος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Μπουλούτα, τόνισε, ειδοποιήθηκε ότι αντικαθίσταται και στην θέση του η κα Θάνου διόρισε μια αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου την κα Καρέλου.

Όταν της έγινε αίτηση εξαίρεσης από την κα Τσατάνη για την υπόθεσή της, η κα Θάνου ανέθεσε το θέμα στην κα Καρέλου, συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.