ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morning Briefing: Ράλι λόγω Apple – Πολύ αδυνάμα τα στοιχεία της αγοράς

10:11 - 17 Μαϊ 2016 | Aγορές

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street μετά από την αποκάλυψη του Warren Buffett ότι επένδυσε $1 δισ. στην Apple προκειμένου να τη βοηθήσει να προχωρήσει στη δημιουργία νέας σειράς προϊόντων. Θεωρώ ότι τα νέα προϊόντα θα πρέπει να έχουν την υπογραφή του Buffett καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επένδυση, αφού η Apple έχει πάνω από $200 δισ. σε ρευστότητα και μπορεί να αναπτύξει νέα προϊόντα αλλά και να πειραματιστεί με ότι χωράει ο ανθρώπινος νους...

Τα κέρδη 3,71% δείχνουν ότι η αγορά δεν ενθουσιάστηκε υπερβολικά με τη συμμετοχή του Buffett καθώς τελευταία ο θρύλος του investing έχει χάσει το μοναδικό άγγιγμά του με αποτέλεσμα πολλές από τις συμμετοχές του να μην τα πηγαίνουν περίφημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Buffett εισέρχεται στην Apple τελευταίος αφού ήδη συμμετέχουν σε αυτή πάνω από 150 hedge funds πολλά από τα οποία την έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους πριν καν αρχίσει να «διπλώνει» πολλές φορές...

Για την ιστορία, αυτός ο οποίος έσωσε την Apple από τη χρεοκοπία στα πρώτα της βήματα και ο οποίος παραμένει ακόμα μέτοχος, είναι ο άσπονδος εχθρός, Bill Gates.

Η άνοδος των αγορών αλλά και η παραμονή τους στα υψηλά, έχει δημιουργήσει μεγάλες πιέσεις στους τραπεζίτες καθώς έχουν σταματήσει τα IPOs λόγω σοβρών προβλημάτων αποτίμησης. Με απλά λόγια, έχουν περάσει πάνω από 10 μήνες όπου οι bankers αποτιμούν τα IPOs στο κατώτερο εύρος απότίμησης ή και κάτω από αυτό. Η περίπτωση με τις περισσότερες ομοιότητες είναι η περίοδος 2000-2002.

Η άνοδος του πετρελαίου σε υψηλά έξι μηνών δε συνοδεύεται από την άνοδο του χαλκού και αυτό κατά το παρελθόν αποτέλεσε μια σοβαρή αφορμή για μια κορυφή στο πετρέλαιο.

Το παραπάνω δεν είναι το μόνο αρνητικό σημάδι για το πετρέλαιο, καθώς και ο δείκτης που παρακολουθούμε στο MoneyReport.gr, βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα.

Trading Corner

*Για να δείτε τα γραφήματα και να διαβάσετε το σχόλιο στο Trading Corner, εγγραφείτε δωρεάν, εδώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.