ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EgyptAir: Από το μηδέν ξεκινούν σήμερα οι έρευνες

08:38 - 20 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
EgyptAir: Από το μηδέν ξεκινούν σήμερα οι έρευνες
Ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι τα αντικείμενα που πιθανολογούνταν ότι ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης 804 το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αυτό, ανασκευάζοντας χθεσινές δηλώσεις αιγύπτιων αξιωματούχων.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ανακαλύψει σωσίβια και αντικείμενα από πλαστικό να επιπλέουν στη Μεσόγειο, αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβάτες και προσωπικό.


"Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται", είπε ο Αντέλ στο κανάλι.

 

Το χρονικό


Χθες το μεσημέρι βρέθηκαν δυο μεγάλα αντικειμένα να επιπλέουν στη θάλασσα, κοντά στο σημείο της εξαφάνισης του στίγματος της πτήσης ΜS 804 των αιγυπτιακών αερογραμμών και θεωρήθηκε ότι ανήκουν στο χαμένο Airbus A320 με τους 66 επιβαίνοντες.

 

Ωστόσο, αργά το βράδυ, αρχικά από τις ελληνικές αρχές και εν συνεχεία και τον αντιπρόεδρο της ΕgyptAir ανακοινώθηκε ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν ουδεμία σχέση έχουν με το χαμένο Airbus.

 

Η πρώτη διάψευση ότι τα όσα βρέθηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα ανήκουν στο Airbus της EgyptAir είχε έρθει από 'Ελληνα αξιωματούχο ο οποίος μιλώντας στο Associated Press αμφισβήτησε την εύρεση των συντριμμιών, δηλώνοντας πως αυτά δεν αντιστοιχούν στο αεροσκάφος.

 

Λίγο αργότερα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης δήλωσε στην ΕΡΤ πως τα συντρίμμια δεν ανήκουν σε αεροπλάνο.

 

«Τα τελευταία στοιχεία -μέχρι τις 8:30 το βράδυ- ταυτοποιήθηκαν και δεν ανήκουν στο μοιραίο Airtbus A320», ανέφερε ο κ. Μπίνης. «Από την αξιολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε αεροπλάνο. Δεν είναι συντρίμμια αεροπλάνου» πρόσθεσε. Είπε μάλιστα πως σε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αιγιυπτιακές, επιβεβαιώθηκε πως τα συντρίμμια δεν ανήκουν σε αεροσκάφος, παρότι διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν το αντίθετο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:48 - 20 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.