ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομαλά εξελίσσεται η εκκένωση της Ειδομένης

12:47 - 24 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Ομαλά εξελίσσεται η εκκένωση της Ειδομένης
Ομαλά εξελίσσεται από τις 6 το πρωί η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, παρουσία πολύ ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, στο συνεργείο της οποίας επετράπη να μπει στον καταυλισμό λίγο μετά τις 9 το πρωί, η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν απλώς την μέθοδο της πειθούς.

 

Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι κρατούνται σε απόσταση ασφαλείας.

 

Τις πρώτες έξι ώρες της επιχείρησης, συνολικά 18 λεωφορεία με 840 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης με προορισμό δομές φιλοξενίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα λεωφορεία κατευθύνονται προς τη Σίνδο και την εκεί δομή που έχει δημιουργηθεί σε πρώην βιομηχανική εγκατάσταση.

 

Η διαδικασία μετεγκατάστασης εξελίσσεται «απολύτως ομαλά», σύμφωνα και με την Αστυνομία.

 

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική.

 

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπει τη χρήση βίας, αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια οι πρόσφυγες και μετανάστες να πειστούν να εγκαταλείψουν τον άτυπο καταυλισμό, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε κάποια οργανωμένη δομή, απ' όπου θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες ένταξής τους στο

πρόγραμμα μετεγκατάστασης και αίτησης χορήγησης ασύλου.

 

Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί, η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει μέρες.

 

Σε τέσσερις μέρες ανοίγει ξανά η σιδηροδρομική γραμμή

 

Μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες υπολογίζεται ότι θα ανοίξει ξανά η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

 

Η γραμμή παραμένει κλειστή επί 66 ημέρες, λόγω κινητοποιήσεων προσφύγων και μεταναστών, προκαλώντας τεράστιες ζημίες στις εταιρείες μεταφορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.