ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Συνθήκες «ούτε για ζώα» στους χώρους φιλοξενίας

19:54 - 28 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Guardian: Συνθήκες «ούτε για ζώα» στους χώρους φιλοξενίας
Ο βρετανικός Guardian περιγράφει τους χώρους φιλοξενίας στους οποίους έχουν μεταφερθεί πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Ειδομένη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι συνθήκες «δεν κάνουν ούτε για ζώα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα και επώνυμες μαρτυρίες, σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις δεν υπάρχει καν τρεχούμενο νερό.

 

Η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη και περίπου 4.000 είχαν μεταφερθεί σε δομές φιλοξενίας σε Θεσσαλονίκη και Πιερία.

 

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται συγκεκριμένα σε φωτογραφίες από το χώρο φιλοξενίας στη Σίνδο μιλώντας για «σειρές σκηνών που έχουν στηθεί σε αποθήκες πάνω σε τσιμέντο καλυμμένο με χώρο».

 

Μία εθελόντρια αναφέρει επώνυμα στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, ιατρική φροντίδα, και φυσικά κανείς διερμηνέας, προβλέψεις για βρέφη, περιβαλλοντική αξιολόγηση ή σχέδια εγκατάληψης σε έκτακτη ανάγκη».

 

«Οι συνθήκες στα στρατόπεδα είναι αποκρουστικές, από καταθλιπτικές και αποστειρωμένες μέχρι, ουσιαστικά, επικίνδυνες και ακατάλληλες ακόμη και για ζώα» υποστηρίζει.

 

Δεύτερη εθελόντρια περιγράφει τις συνθήκες σε δεύτερο χώρο έξω από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας επίσης για «ανυπαρξία τρεχούμενου νερού, λουτρών, ρεύματος ή καυσόξυλων».

 

Σύμφωνα με την εθελόντρια υπάρχουν έξι χημικές τουαλέτες για χίλια άτομα ενώ σημειώνει πως είναι αδύνατο για τους πρόσφυγες να υποβάλουν αίτημα ασύλου επειδή δεν υπάρχει Wi-Fi και πως «δεν τους έχουν πει ούτε πού θα μεταφέρονταν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.