ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πορτογαλία υποδέχεται 31 πρόσφυγες από την Ελλάδα

15:56 - 31 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Η Πορτογαλία υποδέχεται 31 πρόσφυγες από την Ελλάδα
Το μεταναστευτικό/προσφυγικό, καθώς και τα θέματα ασφαλείας της ΕΕ βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών με την πολιτική ηγεσία της Πορτογαλίας που έχει ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σήμερα στη Λισαβόνα.

Ο επίτροπος Αβραμόπουλος μεταξύ άλλων θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας μαζί με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, και την υπουργό Εσωτερικών, Κοντστάνσα Ουρμπάνο ντε Σόουζα 31 πρόσφυγες από την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νωρίτερα, ο Επίτροπος συμμετείχε στην παρουσίαση της Ετήσιας Ευρωπαϊκής Έκθεσης για τα Ναρκωτικά του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ) που έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

«Η φετινή Έκθεση επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών στην ΕΕ δεν εξαλείφεται. Αντίθετα, κάνουν την εμφάνισή τους νέα προϊόντα, νέες μέθοδοι χρήσης, νέες αγορές, και ως εκ τούτου, νέοι κίνδυνοι για την υγεία» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την παρουσίαση της Ετήσιας Ευρωπαϊκής Έκθεσης για τα Ναρκωτικά.

Επιπλέον, τόνισε πως πρέπει να ενισχυθεί το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Αξιολόγησης Κινδύνων. «Ελπίζω ότι εν προκειμένω ο Οργανισμός θα διαδραματίσει στο μέλλον μεγαλύτερο ρόλο. Αφού εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, σχετική Οδηγία της ΕΕ προχωράει στην ποινικοποίηση των επιβλαβών ψυχοδραστικών ουσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει αποφασιστική πρόοδος στην ταχύτερη λήψη αποφάσεων στον τομέα αυτό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο» υπογράμμισε ο Έλληνας επίτροπος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.