ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δικαστήριο ο Λιακουνάκος για την προμήθεια στα εξοπλιστικά

19:51 - 07 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Στο δικαστήριο ο Λιακουνάκος για την προμήθεια στα εξοπλιστικά
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας παραπέμπονται σε δίκη 17 κατηγορούμενοι για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος για τον ηλεκτρονικό πόλεμο στο στρατό ξηράς από την εταιρία «Sonak».

Μεταξύ των 17 κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος και οι πρώην γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

 

Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ένας συνεργάτης του παραπέμπονται στο εδώλιο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπηρεσία.

 

Οι πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος για το αδίκημα της απιστίας, ενώ, για απλή συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα θα καθίσει στο εδώλιο ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντωνής Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

 

Όλοι τους εμφανίζονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η προμήθεια του οποίου υπολογίζεται ότι ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία για το ελληνικό δημόσιο υπήρξε σημαντική.

 

Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα του αποφαίνεται να μην υπάρξει κατηγορία για επιμέρους πράξεις σε βάρος των στελεχών του ΥΠΕΘΑ.

 

Για την υπόθεση προηγήθηκε πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο της εισαγγελέως εφετών, Γεωργίας Τσατσάνη με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα.

Μέχρι την έκδοση του βουλεύματος ωστόσο έφυγε από τη ζωή ένας κατηγορούμενος για τον οποίο το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε την ποινική δίωξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.