ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Αντιδράσεις για το σχέδιο εξομοίωσης με το συμβατικό

10:10 - 13 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Αντιδράσεις για το σχέδιο εξομοίωσης με το συμβατικό
Την αντίθεσή τους στο προς ψήφιση νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαν να είναι κανονικό, εξέφρασαν οι ατμιστές σε συνέντευξη Τύπου.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπαίνει στο καθεστώς απαγόρευσης προβολής μέσω διαφημίσεων που ισχύει και για τα κανονικά τσιγάρα, αλλά και απαγόρευσης χρήσης στους εσωτερικούς χώρους.

 

Η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών έκανε λόγο «για ένα νομοσχέδιο που βαίνει προς ψήφιση, χωρίς ο νομοθέτης να έρθει σε διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους (επιστήμονες, ερευνητές, ατμιστές, πρώην καπνιστές), ώστε αυτό να ανταποκρίνεται, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, με την ολοένα και αυξανόμενη εγκατάλειψη του παραδοσιακού τσιγάρου και τη μεταστροφή των καπνιστών στο άτμισμα».

 

Στην συνέντευξη Τύπου προσκεκλημένος ήταν ο δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών και μελετών και ανέλυσε τα επιστημονικά δεδομένα.

 

Στόχος των Ελλήνων ατμιστών να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παραμείνουν μακριά από το τσιγάρο, και να εξηγήσουν γιατί αυτό το δικαίωμά τους πλήττεται με τη νέα νομοθεσία που εξισώνει το κάπνισμα με το άτμισμα και απαγορεύει το άτμισμα σε εσωτερικούς χώρους.

 

Επίσης, παρουσίασαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επιστολή συμπαράστασης που στάλθηκε από τις επίσημες ατμιστικές ενώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 13 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.