ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσατάνη: Έχω κι άλλα στοιχεία για τον Παπαγγελόπουλο

17:52 - 13 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Τσατάνη: Έχω κι άλλα στοιχεία για τον Παπαγγελόπουλο
Στο γεγονός ότι έχει στα χέρια της αποδεικτικά στοιχεία της τηλεφωνικής της επικοινωνίας με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναφέρθηκε η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, στην ακρόασή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συνεχίστηκε σήμερα για τρίτη συνεδρίαση.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, σχετικά με το εάν έχει καταγράψει τη τηλεφωνική της συνομιλία με τον κ. Παπαγγελόπουλο στις 22 Νοεμβρίου 2015, όπου, όπως καταγγέλλει η κυρία Τσατάνη, την πίεσε και την απείλησε για να παραδώσει τη δικογραφία για την υπόθεση της Μarfin, η κυρία Τσατάνη ανέφερε: «Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω επειδή το ζήτημα άπτεται αξιόποινων πράξεων. Ο κ. υπουργός δεν έχει διαψεύσει, ούτε επιβεβαιώσει το περιεχόμενό της. Ναι, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα».

 

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η κυρία Τσατάνη υποστήριξε ότι στα 35 χρόνια που διακονεί τη δικαιοσύνη, ουδέποτε είχε δεχτεί τέτοια παρέμβαση από υπουργό. «Έχω μπροστά μου την εικόνα του υπουργού να μου τείνει το χέρι και να μου λέει 'στείλε τη δικογραφία πίσω'», ανέφερε η κυρία Τσατάνη.

 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Εφετών είχε ζητήσει, πέραν του κ. Παπαγγελόπουλου, την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή της με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή και να κληθεί στην Επιτροπή η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

 

Επίσης η κυρία Τσατάνη συναίνεσε στο να αποσταλεί αντίγραφο της πειθαρχικής αγωγής που έχει ασκήσει σε βάρος της η κυρία Θάνου στην Επιτροπή, παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν απέστειλε αντίγραφο, επικαλούμενη τη μυστικότητα της διαδικασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 13 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.