ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

11:29 - 23 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί
Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα και έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, από τη μία το μεσημέρι είχαν μεταφερθεί σε κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τα αίτια μεταφοράς τους στην πρωτεύουσα παραμένουν άγνωστα, με πιθανότερο σενάριο να υποκινούνται από λόγους ασφαλείας. Στην Καβάλα όπου βρίσκονταν υπήρχε πολύ έντονη διαμαρτυρία μειονοτικών ομάδων.

Η μεταγωγή τους ξεκίνησε χθες το πρωί, μία ημέρα μετά την καταδίκη τους σε δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής.

Αυτή είναι η δεύτερη μετακίνησή τους από την Αστυνομία για λόγους ασφαλείας. Πρώτη φορά, την περασμένη Τρίτη, είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερο από τις Φέρες Εβρου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι δεν ενημερώθηκαν από κανέναν για τη μεταγωγή των στρατιωτικών, παρά μόνο από τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μεταφερθούν σε κρατητήρια της Δυτικής Αττικής. Η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με τις συνεντεύξεις να ξεκινούν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 23 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.