ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ώρα της Fed - Μπορεί να υπάρξει έκπληξη;

09:10 - 27 Ιουλ 2016 | Aγορές

Στο ρυθμό των κεντρικών τραπεζών οι αγορές, καθώς σήμερα η Fed ανακοινώνει τη νομισματική της πολιτική και οι αναλυτές θα σταθούν στην ομιλία της Janet Yellen και στο αν αυτή θα έχει κάποιες hawkish αναφορές ή αν το Brexit θα οδηγήσει στην υιοθέτηση μιας περισσότερο dovish στάσης. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για μια hawkish στροφή, αλλά δεδομένου ότι έχουν υπάρξει πολλές εκπλήξεις από τις κεντρικές τράπεζες, μετά το Brexit, καλό θα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί. Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, ο Nikkei ενισχύθηκε και το JPY έχασε έδαφος καθώς ο Abe, ισχυρίστηκε ότι το δημοσιονομικό πακέτο που θα ανακοινωθεί θα είναι τουλάχιστον 28 τρισ. γεν και όχι 6 τρισ. γεν όπως ανακοινώθηκε χθες από τον Ιάπωνα ΥΠΟΙΚ. Αν και αυτό πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, το JPY δεν αποδυναμώθηκε όσο θα περιμέναμε, ένδειξη ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.

  • Η PBoC θα μπορούσε να προχωρήσει σε 1-2 μειώσεις του τραπεζικού RRR, εντός του 2016, σύμφωνα με τη UBS.
  • Η RBA είναι πιθανό να καθυστερήσει τη μείωση επιτοκίων, ισχυρίζεται η Barclays, ενώ ανάλογη άποψη διαμορφώνει και η Citi.
  • Η Moody's τονίζει ότι ο σκιώδης τραπεζικός τομέας της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται και πλέον η μόχλευση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
  • Σύμφωνα με τη Moody's οι πορτογαλικές τράπεζες είναι μεταξύ των πιο αδύναμων στην Ευρωζώνη.
  • Προειδοποιεί για πιθανή υποβάθμιση την Πορτογαλία, η Moody's, εξαιτίας του τραπεζικού προβλήματος.
  • Ισχυρές απώλειες και για τους δυο μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες της Κίνας.
  • Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια (21:00) είναι η σημαντικότερη μακροοικονομική ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

DAX - Άνοιγμα: 10.179 Υψηλό: 10.268 Χαμηλό: 10.137 Κλείσιμο: 10.249

27 07 16 daxΟ γερμανικός δείκτης συνεχίζει να κινείται υψηλότερα, εκμεταλλευόμενος το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Το κλείσιμο πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών αλλά και η διάσπαση σημαντικής γραμμής αντίστασης, ανοίγουν το δρόμο για ακόμα υψηλότερα επίπεδα με την επόμενη ισχυρή αντίσταση στις 10.490 μονάδες. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. έχουν μικτά σήματα καθώς ο μεν ROC δεν υποστηρίζει τη νέα ανοδική κίνηση και ο δε Vol. την επιβεβαιώνει κινούμενος σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι πωλητές θα πρέπει να κάνουν αρκετή υπομονή ακόμα καθώς μια πτώση θα χρειαστεί αρκετή δυναμική και την κατάλληλη επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος. Θα χρησιμοποιήσουμε πιθανές διορθωτικές κινήσεις για νέες τοποθετήσεις καθώς όσο ο S&P 500 αρνείται να πέσει, ο DAX θα δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους επενδυτές, έχοντας αρκετό χώρο για άνοδο.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

10.160             10.330
10.040             10.380
9.940               10.500
9.880               10.575

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.