ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχει τη στήριξη για νέα μέτρα χαλάρωσης η ΒΟΕ;

12:53 - 01 Αυγ 2016 | Aγορές

Η κορυφαία ανακοίνωση της εβδομάδας, αλλά και του μήνα, δεν είναι άλλη από την απόφαση της ΒΟΕ για τη μελλοντική νομισματική της πολιτική. Για το λγο αυτό, θα παραθέσουμε τις κυρίαρχες απόψεις βασικών στελεχών της επιτροπής της ΒΟΕ (MPC). Η ΒΟΕ συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει μείωση επιτοκίων στο 0,25% ενώ η αγορά προεξοφλεί αυτή την εξέλιξη σε ποσοστό 89%. Ο Andrew Haldane, αναμένεται ότι θα στηρίξει ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

  • Η Kristine Forbes επανέλαβε ότι θεωρεί πως είναι καλύτερα για τα μέλη της MPC, να περιμένουν για περισσότερες οικονομικές ενδείξεις, πριν λάβουν αποφάσεις.
  • Ο Gertjan Vlieghe έχει ήδη ψηφίσει από την περασμένη συνεδρίαση της ΒΟΕ, για μια μείωση επιτοκίων κατά 0,25%.
  • Ο Martin Weale έχει αλλάξει άποψη και από "στάση αναμονής" πλέον είναι υποστηρικτής μιας νέας στήριξης.
  • Ο επικεφαλής της ΒΟΕ, Mark Carney είναι ήδη έτοιμος για το επόμενο βήμα της νομισματικής πολιτικής.

Τα μέλη, John Cunliffe, Nemat Shafik, Ben Broadbent και Ian McCaffterty δεν έχουν εκφράσει άποψη μετά από το Brexit, αλλά στο παρελθόν και με εξαίρεση τον mcCaffterty, κανένας δεν υπήρξε "hawk".

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, εάν η ΒΟΕ αποφασίσει να προχωρήσει και σε νέα στήριξη, έχει αρκετή στήριξη για να το πράξει. Το πόσο ισχυρή θα είναι είναι ένα επόμενο ερώτημα, στο οποίο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η έλλειψη μακροοικονομικών στοιχείων, περιορίζει το μέγεθος αυτής της στήριξης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.