ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας

22:10 - 01 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη της Βόρειας Ευβοίας που ξέσπασε το Σάββατο.

Αντίθετα, σε εξέλιξη παραμένει το ανατολικό μέτωπο, βόρεια της Μονής Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, όπου και επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών.

 

Η φωτιά μαίνεται από το Σάββατο και έχει ήδη κάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους. Το έργο των πυροσβεστών γίνεται πιο δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, οι οποίοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, και δεκάδες χωματουργικά μηχανήματα. Επίσης συμμετέχουν δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας.

 

Η περιοχή της φωτιάς αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

 

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

 

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:02 - 01 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.