ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανυπολόγιστη καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια

08:27 - 02 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Ανυπολόγιστη καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια
Ανυπολόγιστη καταστροφή άφησε η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 50.000 στρέμματα πευκοδάσους.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να κατασβέσουν τα τελευταία πύρινα μέτωπα που καίνε ακόμα στην βόρεια Εύβοια. Η πυρκαγιά στην περιοχή Λίμνη Ευβοίας τέθηκε υπό έλεγχο.

 

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αναζωπυρώσεις είναι μικρές. Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές

 

Την ίδια ώρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, με οχήματα της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

 

Οι επιχειρηματίες της περιοχής κάνουν λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό, τονίζοντας πως το φετινό καλοκαίρι χάθηκε, ενώ για ολική καταστροφή μιλούν οι ρητινοκαλλιεργητές ζητώντας την βοήθεια του κράτους.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

 

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αν.υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

 

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.