ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ύψωσαν τουρκική σημαία στη Σύμη;–Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού

16:42 - 02 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Ύψωσαν τουρκική σημαία στη Σύμη;–Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού
Σάλος έχει προκληθεί από το περίεργο περιστατικό με την ύψωση τουρκικής σημαίας, κάτι που φέρεται να έχει λάβει χώρα στην ακριτική Σύμη!

Σύμφωνα με το militaire.gr, αυτό που έγινε στη Σύμη είναι ότι, κάποιοι είχαν σηκώσει σε όρμο του νησιού στον ίδιο ιστό την ελληνική και την τουρκική σημαία! Ωστόσο ο δήμαρχος του νησιού διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και κάνει λόγο για σκόπιμη υπονόμευση του τουρισμού.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες γύρω από την είδηση πως υψώθηκε τουρκική σημαία σε εκκλησάκι στη Σύμη.

Μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι από τους αρμόδιους φορείς, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό συνέβη, το βράδυ της 31ης Ιουλίου. Υψώθηκε δηλαδή μία τουρκική σημαία δίπλα σε μία ελληνική στη Σύμη.

Όπως προαναφέραμε, το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ οι πληροφορίες από το νησί είναι αντικρουόμενες.

Ο δήμαρχος του νησιού ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός , χαρακτηρίζοντάς το «σαχλαμάρες», λέγοντας ακόμη πως η πληροφορία αυτή έχει διαδοθεί για να πλήξει τον τουρισμό της περιοχής.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, το περιστατικό έχει ως εξής:

«Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι αυτό το περιστατικό ελέγχθηκε από λετονικό σκάφος της Frontex!

Πώς έχει η υπόθεση;

Τις βραδινές ώρες της Κυριακής 31 Ιουλίου κάτοικος της Σύμης, εντόπισε σε ιστό στην περιοχή Άγιος Αιμιλιανός της Σύμης, αναρτημένες την ελληνική και την τουρκική σημαία.

Ο ιδιώτης υπέστειλε (πολύ σωστά) την τουρκική σημαία και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, το οποίο (άκουσον – άκουσον) χθες το πρωί απέστειλε λετονικό σκάφος της FRONTEX να ελέγξει την περιοχή.

Τονίζεται ότι η περιοχή που συνέβη το συμβάν είναι πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια και διαθέτει μικρό όρμο, για να προσεγγίζουν σκάφη, οπότε μάλλον η τουρκική σημαία αναρτήθηκε από επιβάτες τουριστικού, αλιευτικού σκάφους ή άλλου σκάφους, οι οποίοι μάλλον θέλουν να τονίσουν την συγκυριαρχία στο Αιγαίο».

Ωστόσο τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και σοβαρά. Και η απάντηση από το υπουργείο Άμυνας οφείλει να είναι άμεση και σαφής διώχνοντας όλες τις σκιές γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.