ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρίο: Θετική σε απαγορευμένες ουσίες Ελληνίδα αθλήτρια

21:20 - 05 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Ρίο: Θετική σε απαγορευμένες ουσίες Ελληνίδα αθλήτρια
Θετική σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκε Ελληνίδα αθλήτρια της κολύμβησης, σε έλεγχο που έκανε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Η κολυμβήτρια βρίσκεται, ήδη, στο Ρίο και ενημερώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αποστολής να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς, φυσικά, να πάρει μέρος στην αθλητική διοργάνωση.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχει και θετικό δείγμα σε αθλητή της Παραολυμπιακής Ομάδας, η οποία δεν έχει αναχωρήσει ακόμη για τη Βραζιλία καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται τον Σεπτέμβριο.

 

Θετικός και ο Μαρτασίδης

 

Θετικός σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκε και ο Αντώνης Μαρτασίδης, ο οποίος εκπροσωπεί την Κύπρο.

 

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία και η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του: «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ (CyADA) ότι, το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της Άρσης Βαρών Αντώνης Μαρτασίδης στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων. Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016, και την επιστροφή του στην Κύπρο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.