ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο: Εντυπωσιακή η Εθνική-Άξιζε τη νίκη κόντρα στη Σερβία

16:14 - 08 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο: Εντυπωσιακή η Εθνική-Άξιζε τη νίκη κόντρα στη Σερβία
Μια τεράστια νίκη έχασε στις λεπτομέρειες η Εθνική πόλο! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στρίμωξε άσχημα την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, αλλά έμεινε τελικά με τη γλυκόπικρη γεύση της ισοπαλίας (9-9)

«Δεν φοβόμαστε κανέναν!» αυτό ήταν το σύνθημα του ομοσπονδιακού προπονητή των ανδρών, Θοδωρή Βλάχου από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα και τελικά φαίνεται ότι κατάφερε να κάνει και τους παίκτες του να το πιστέψουν. Η εθνική μας κατέκτησε τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος για τη συνέχεια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε πολύ συγκεντρωμένα, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει (με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Ιαπωνία) και ανταμείφθηκαν γι αυτό.

Σε ότι αφορά στο ματς η εθνική μας ομάδα διαχειρίστηκε ιδανικά το πρώτο οκτάλεπτο. Μπήκε συγκεντρωμένη στο ματς και περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη. Τα δυο γρήγορα γκολ του Γιάννη Φουντούλη στο 6:49 και του Ποντικέα στο 5:44 σίγουρα ανέβασαν την ψυχολογία και έκτοτε συνεχίσαμε με προσοχή, με τους Σέρβους να μειώνουν στο 1:20 με τον Φιλιποβιτς.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κράτησαν τη «γρανιτένια» άμυνα και επωφελήθηκαν από τα λάθη των Σέρβων για να αυξήσουν τη διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο σε 1-4 με τα γκολ των Φουντούλη (5:08) και Βλαχόπουλου (0:58).

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Σερβία πίεσε περισσότερο στην επίθεση με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες αποβολές. Η αντίπαλος μας δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να μειώσει ακόμη και στο γκολ 5-6 (0:37), όμως χάρη στον Άγγελο Βλαχόπουλο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του τρίτου οκταλέπτου με την εθνική μας να προηγείται 5-7.

Την τελευταία περίοδο οι Σέρβοι πίεσαν ασφυκτικά καταφέρνοντας να πετύχουν τέσσερα γκολ με τους Γκόκιτς (7:15), Άλεκσιτς (4:49), Τσουκ (3:07) και Νίκιτς (2:23), ο οποίος έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τη Σερβία με 9-8. Ο Φουντούλης έδωσε τη λύση σκοράροντας το 4ο προσωπικό τέρμα του 1:23 πριν από το τέλος.

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 4-3, 4-2

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκόσκο Πιέτοβιτς, Μάντιτς (1), Γκόκιτς, Ραντέλοβιτς, Τσουκ (1), Ντούσκο Πιέτοβιτς, Νίκιτς (1), Άλεκσιτς (1), Γιάκσιτς (1), Φιλίποβιτς (2), Πρλαίνοβιτς (1), Στέφαν Μίτροβιτς (1), Μπράνισλαβ Μίτροβιτς

Ελλάδα (Θεόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης , Δερβίσης, Γεννηδουνιάς (1), Φουντούλης (4), Ποντικέας (1), Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος (1), Γούνας, Βλαχόπουλος (2), Γαλανόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 08 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.