ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Καβάλα, Λιβαδειά, Μεσολόγγι και Ροδόπη

15:02 - 14 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Νέα πύρινα μέτωπα στην Αττική, στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, στους Αντιφίλιππους Καβάλας, στην Ξυλαγανή Ροδόπης και στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς καλείται να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Εύβοια και την Κέα.

Πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Καλύβια Αττικής, όπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και ένα πετζετέλ.

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και δύο πετζετέλ.

 

Πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Ξυλαγανή του Δ. Μαρώνειας Ροδόπης. Στην περιοχή βρίσκονται 12 πυροσβέστμε έξι οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 4 βυτιοφόρα ΟΤΑ και δύο πετζετέλ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμουλιανάτα Κεφαλλονιάς, η οποία βρίσκεται σε ύφεση, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

 

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Πόρτο Λάφια Καρύστου.

Η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε το Σάββατο μέσα από τον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε, ενώ προκάλεσε ζημιές σε σπίτια. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις, ενώ επιχειρούσαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής 18 πυροσβέστες, με 36 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.

 

Κατά το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 14 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.