ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ελλάδα ο Πετρούνιας:«Περήφανος που σηκώσαμε ψηλά τη σημαία μας»

13:56 - 25 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Στην Ελλάδα ο Πετρούνιας:«Περήφανος που σηκώσαμε ψηλά τη σημαία μας»
Με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας. Για ακόμη μία φορά η απλότητά του και το χαμόγελό του κέρδισε όσους έσπευσαν να τον υποδεχτούν.

«Όνειρό μου ήταν να γίνει η γυμναστική σαν το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν το φτάσαμε, αλλά το πλησιάσαμε! Θέλω να έρθουν τα παιδιά στην ενόργανη γυμναστική» είπε ο Λευτέρης.

«Έγινε αυτό που ονειρευόμασταν! Ένα μέρος του μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες που με συγκινούν και μου στέλνουν συγχαρητήρια!», τόνισε και πρόσθεσε: «Βλέπω τον αγώνα συνέχεια. Τα πράγματα πήγαν όπως τα σχεδιάσαμε με τον προπονητή μου. Έχουμε περάσει δύσκολα, πολλές αποτυχίες πριν τα καταφέρουμε. Για να φτάσουμε εδώ, πρώτα αποτύχαμε...»

Μιλώντας για την προσγείωσή του και τη στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου σχολίασε: «Ήταν  πολύ περίεργη στιγμή, αυτή της προσγείωσής μου στο πόντιουμ. Για κάποιο λόγο δεν με κουνούσε τίποτα. Είμαι υπερήφανος που σηκώθηκε όλο το στάδιο για να ακούσει τον Ύμνο μας και σηκώσαμε τη σημαία μας ψηλά. Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο φαίνεται ο χαρακτήρας του αθλητή, που μπορεί να γίνει πρότυπο για τα παιδιά».

Μάλιστα ο Λευτέρης είπε και την εκπληκτική ατάκα: «Τώρα αρχίζει η καριέρα μου!»

Δήλωσε σαστισμένος από την υποδοχή ανώ σχολίασε και τη στάση της πολιτείας. «Έχω σοκαριστεί με την υποδοχή. Δεδομένης της κατάστασης η πολιτεία κάνει ό, τι μπορεί. Με λίγη περισσότερη σημασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα κάνουμε θαύματα. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα τρία παιδιά τα είχε αναλάβει η Stoiximan. Κάτι καλό κάνουν αυτοί οι άνθρωποι μάλλον».

Για το γεγονός ότι έγινε κλήρωση για το σημαιοφόρο της Ελλάδας για την τελετή λήξης και οι δύο υποψήφιοι ήταν ο ίδιος και η Στεφανίδη επεσήμανε: «Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μια τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα».

Τον Λευτέρη περικύκλωσαν μικρά παιδιά για να δουν το μετάλλιό και του και να τους υπογράψει αυτόγραφα.  

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 25 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.