ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλήνιες τέλος - Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

16:54 - 28 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Πανελλήνιες τέλος - Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Σχέδιο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκεπαίδευση μέσω του βαθμού του απολυτηρίου επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Παρόλο που ο βαθμός απολυτηρίου για πρώτη χρονιά φέτος έχασε τη δυναμική του στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς δεν προσμετράται για τον τελικό μέσο όρο, το υπουργείο δρομολογεί σαρωτικές αλλαγές εισαγωγής των μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στο πλαίσιο του International Baccalaureate.

 

«Το σύστημα πρέπει να αλλάξει και ο βαθμός απολυτηρίου θα αποτελεί τον βαθμό με τον οποίο θα εισάγονται οι υποψήφιοι στις σχολές. Στόχος με τις αλλαγές αυτές είναι η αναβάθμιση του Λυκείου, και πρώτα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναμόρφωσή του. Γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να ορίσω πότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νέο εισαγωγικό σύστημα», σημειώνει στην εφημερίδα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής.

 

Οι αλλαγές στις οποίες αναφέρεται αφορούν το Λύκειο των δύο τάξεων και το Γυμνάσιο των τεσσάρων. Κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου όσο και μέλη του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία σε αυτό, προαναγγέλλοντας την ολοκληρωτική αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Ακόμα η ηγεσία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τις λεπτομέρειες του νέου συστήματος, καθώς δεν είναι γνωστό αν η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα ισχύει και στο νέο σύστημα και αν θα υπάρξει αυτούσιο το σύστημα των βάσεων εισαγωγής. Αντίθετα, επιμένει στο επιχείρημα για μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του Λυκείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.